Ο χαλβάς είναι συνδεδεμένος με τα οικογενειακά σαρακοστιανά τραπέζια και τον λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Απόλυτος πρωταγωνιστής της Σαρακοστής, ο χαλβάς τρώγεται με τα πάντα και σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, αλλά και σκέτος! Αυτή η τόσο χαρακτηριστική γεύση του ταχινιού σε συνδυασμό με την αμμώδη υφή του, κάνουν τον χαλβά να μη μοιάζει με κανένα άλλο γλυκό -νηστίσιμο και μη.
Ο σαρακοστιανός χαλβάς λοιπόν ονομάζεται και «Χαλβάς του μπακάλη» και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη Μακεδονία, με τις ρίζες του να μας πηγαίνουν πίσω στους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Μάλιστα, είναι πολύ πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά με την πρωτεΐνη του είναι υψηλής βιολογικής αξίας,. Ακολουθήστε λοιπόν τη συνταγή και φτιάξτε κι εσείς τον πεντανόστιμο ταχινένιο χαλβά ή «χαλβά του μπακάλη».
Δείτε τη συνταγή του χαλβά στο Bovary.gr.