Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων: Γιατί επιβάλλεται να πετάξουμε το νερό από τις φακές στο πρώτο βράσιμο - iefimerida.gr

Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων: Γιατί επιβάλλεται να πετάξουμε το νερό από τις φακές στο πρώτο βράσιμο

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και δεν βγαίνουν πηχτές
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φακές αποτελούν ίσως τα αγαπημένα όσπρια της πλειοψηφίας των ανθρώπων, καθώς είναι ιδιαίτερα εύκολες στην προετοιμασία και έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και προσθέτουν ουσία σε κάθε γεύμα.

Τα όσπρια ανήκουν στην οικογένεια των κυαμοειδών καρπών. Είναι δύσκολο να πούμε από πού ξεκίνησαν: Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί καλλιεργούσαν κάποιο είδος οσπρίων. Στην Ασία, τα κόκκινα φασόλια adzuki συνθλίβονται σε πάστα για να φτιάξουν γλυκά. Τα μαύρα φασόλια είναι δημοφιλή στο Μεξικό και τη Βραζιλία. Και θα βρείτε λευκά φασόλια κανελίνι σε πολλά ιταλικά πιάτα.

Τα όσπρια που καταναλώνουμε σήμερα πιο συχνά είναι τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, τα κουκιά, ο αρακάς, η σόγια, η φάβα και, φυσικά, οι φακές.

Δείτε γιατί είναι πιο υγιεινές οι φακές αν πετάμε το νερό από το πρώτο βράσιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φακές όσπρια υγιεινή διατροφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ