Η νόσος του Αλτσχάιμερ βρίσκεται στο επίκεντρο γιατρών και επιστημόνων αναζητώντας ένα φάρμακο.
Έρευνες επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τη νόσο, εξετάζοντας πώς οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία. Για παράδειγμα, μια συστηματική έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ενός ροφήματος μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ.
Το ρόφημα αυτό παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό γάλα ή κατσικίσιο και έχει υποστεί ζύμωση με την προσθήκη καλλιεργιών ζυμομυκητών και βακτηρίων γαλακτικού οξέος. Είναι παρόμοιο με το γιαούρτι, αλλά πιο λεπτόρευστο και έχει πιο ξινή γεύση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο