Ο σεφΔημήτρης Χατζηδημητρίου και ο πρώην προγραμματιστής υπολογιστών Αντρέας Παξινός είναι φίλοι από παιδιά.
Πήγαιναν μαζί σχολείο, όταν όμως ο Αντρέας έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές χάθηκαν για λίγο καιρό. Όταν ξανασυναντήθηκαν, συνειδητοποίησαν ότι τους ενδιέφερε και τους δύο η υγιεινή διατροφή και οι φυσικές καλλιέργειες. Aποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη οικολογική φάρμα, που καλλιεργεί βρώσιμα λουλούδια. Έτσι, γεννήθηκε το «Farm to fork» στο Μαρκόπουλο.
«Το χωράφι ανήκει στην οικογένεια του Δημήτρη. Ο παππούς του το καλλιεργούσε και αργότερα συνέχισε ο πατέρας του με αμπέλια βιολογικά, φρούτα και κάποια ακόμα προϊόντα. Μας ενδιέφερε να ασχοληθούμε με το κτήμα, αλλά δεν ξέραμε τον τρόπο. Κοιτάζοντας στο YouTube βρήκαμε μια ιδέα για το πώς μπορούμε σε μια μικρή έκταση να βγάλουμε κάποια προϊόντα και να έχουμε κέρδος. Από τα τριάντα στρέμματα του κτήματος, εμείς αξιοποιούμε για τα βρώσιμα λουλούδια τα πέντε περίπου. Ο Δημήτρης, επειδή είναι σεφ, τα γνωρίζει καλύτερα όλα αυτά, οπότε έτσι κάπως ξεκινήσαμε» αναφέρει ο Αντρέας.
Διαβάστε για τα βρώσιμα λουλούδια στο Bovary.gr