Βούτυρο, αλεύρι, αντικολλητικό χαρτί: Τι και πότε το χρησιμοποιούμε για να ψήσουμε τέλεια τα γλυκά στον φούρνο - iefimerida.gr

Βούτυρο, αλεύρι, αντικολλητικό χαρτί: Τι και πότε το χρησιμοποιούμε για να ψήσουμε τέλεια τα γλυκά στον φούρνο

Μπισκότα
Φωτογραφία: Unsplash/amber-engle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ψήσιμο φαγητών και γλυκών έχει γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια. Ήδη από την πρώτη καραντίνα, ανακαλύψαμε την δημιουργική μας πλευρά, φτιάχνοντας ευφάνταστα πιάτα.

Τώρα, ελέω του δεύτερου lockdown και ενόψει των γιορτών, έχουμε μπει και πάλι στην κουζίνα και δημιουργούμε γλυκά και αλμυρά εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι. Το ψήσιμο στον φούρνο μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι πάντα. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να μας πετύχει το κέικ ή ό,τι άλλο πρέπει να ψηθεί σωστά.

Ένα από τα βασικά βήματα είναι το σωστό ξεφορμάρισμα του γλυκού ώστε να μην κολλήσει στο ταψί και να μπορέσουμε να το βγάλουμε χωρίς αυτό να σπάσει. Για να το κάνουμε αυτό, συνήθως, λαδώνουμε, βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Πότε όμως πρέπει να το κάνουμε αυτό και ποια είναι η σωστή επιλογή κάθε φορά;

Δείτε τι και πότε το χρησιμοποιούμε στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψήσιμο Γλυκά φούρνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ