Ό,τι κάνει καλό στην καρδιά, κάνει καλό και στον εγκέφαλο. Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς, των αγγείων και του εγκεφάλου, καθώς περίπου το 25% της παροχής αίματος πηγαίνει στον εγκέφαλό μας.
Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και εξευγενισμένους υδατάνθρακες -ιδιαίτερα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα- μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, αυξάνοντας τον κίνδυνο μειωμένης εγκεφαλικής λειτουργίας, εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας.
«Υπάρχουν οκτώ είδη τροφίμων που τρώω καθημερινά -ή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα- για να διατηρώ τον εγκέφαλό μου υγιή«, λέει στην New York Post ο δρ Aaron Lord, νευρολόγος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο