Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, η οποία μειώνεται αισθητά με το πέρασμα τoυ χρόνου.
Oσο μεγαλώνουμε η δυνατότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο μειώνεται. Μετά την ηλικία των 35 ετών, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να πέφτει με ρυθμό 1-1,5% το χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της, το δέρμα να χαλαρώνει και να δημιουργούνται ρυτίδες. H διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο και στην υγεία του δέρματος, αλλά και στην παραγωγή κολλαγόνου.
Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται στον οργανισμό σας αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα. Υπάρχουν 7 συγκεκριμένες τροφές που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για το σχηματισμό κολλαγόνου. Μην ξεχνάτε ότι η διατροφή σας είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στα σημάδια γήρανσης.
Διαβάστε τις 7 τροφές που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο Bovary.gr