Ο βροχερός καιρός πάντα «τραβάει» μια ευωδιαστή ζεστή σοκολάτα.
Τα μυστικά για ένα ωραίο ρόφημα είναι το εβαπορέ που θα δώσει πιο πηχτή υφή, αλλά και τα μυρωδικά που θα προσθέσουν άρωμα και γεύση. Ιδιαίτερα το καυτερό πιπέρι, στην κατάλληλη δόση είναι εξαιρετικός σύντροφος της σοκολάτας.
Τέλος, προσθέστε τα αφρώδη αμερικάνικα καραμελάκια για επιπλέον γλυκύτητα.
Υλικά
- 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα + 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη2 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα 70%
- 3 κ.σ. ζάχαρη / ή άλλη γλυκαντική ύλη (μπορείτε και να την παραλείψετε αν βάλετε καραμελάκια)
- Κανέλα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού
- Πιπέρι καγιέν σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
- 1 1/2 φλιτζάνι καραμελακια μασμέλοους
Εκτέλεση
- Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε κατσαρόλα να αχνίσει προσθέτουμε το κακάο, την σοκολάτα και τα μυρωδικά, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το εβαπορέ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αχνιστό σε φαρδιά φλιτζάνια με μπόλικα καραμελάκια μαρσμέλοους.
- Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο