Τι κι αν σας λέγαμε πως μία συνταγή για κέικ μπορεί να είναι εύκολή, πεντανόστιμη και υγιενή ταυτόχρονα;
Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό, πόσο μάλλον σε ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό επιδόρπιο που δε μας λιγώνει αλλά μπορεί να ικανοποιήσεί τις γλυκιές μας λιγούρες.
Ωστόσο πολλοί από εμάς δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας «παρασπονδίες» όσον αφορά τη διατροφή μας και την κατανάλωση ζάχαρης. Εμείς βρήκαμε λοιπόν μία πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό και υγιενό σοκολατογλυκό με μπανάνα και μέλι αντί για ζάχαρη, το οποίο αποτελεί την ιδανική light παραλλαγή του παραδοσιακού κέικ σοκολάτας της γιαγιάς.
Βασίζεται σε υγιεινά υλικά πλούσια σε θρεπτική αξία όπως μέλι, γιαούρτι και κράνμπερις. Η ανάλαφρη υφή και η πλούσια γεύση του είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
- 2 μέτριες μπανάνες
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 50 ml γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 80 γραμμάρια αλεύρι καρύδας
- 1 βανίλια
- 1 μπέικιν πάουντερ
- μια χούφτα κράνμπερι
- 2 αυγα
- 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- 70 ml γάλα
Εκτέλεση
- Σ ενα μπλεντερ ριχνουμε τις μπανάνες και χτυπάμε σε πολτό.
- Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι με λίγα λιπαρά, κακάο, αλεύρι καρύδας μπέικιν πάουντερ, βανίλια, κράνμεπρι ή σταφίδες και χτυπάμε στο μπλέντερ.
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ και μέσα προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και παλώνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στου 180 βαθμούς
- Σ' ένα μπολάκι ρίχνουμε την σοκολάτα το γάλα και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει.
- Βάζουμε από τον φούρνο το κέικ κάνουμε τρύπες με πηρούνι και αδειάζουμε από πάνω την σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και κόβουμε το κέικ.