Τα «τσιλίχουρδα» είναι η κερκυραϊκή εκδοχή της μαγειρίτσας.
Ενα πιάτο που θα φέρει την Κέρκυρα στο τραπέζι σας το βράδυ της Ανάστασης. Η ονομασία αυτής της μαγειρίτσας προέρχεται από τις «χορδές», δηλαδή, τα έντερα του ζώου.
Δεν είναι σούπα, αλλά έχει τα υλικά μιας μαγειρίτσας, εκτός από ρύζι. Tρώγεται με πιρούνι και οι Κερκυραίοι ορκίζονται στη νοστιμιά της. Με τα φρεσκοκομμένα χόρτα της περιοχής, γίνεται ακόμα πιο μυρωδάτη. Θα την βρείτε με μυρώνια, μαρούλια, αγριόχορτα και καυκαλήθρες.
Τα υλικά αυτής της μαγειρίτσας μπορείτε να τα βρείτε παντού. Μαγειρεύεται αργά αργά και μελώνει με το λάδι της.
Διαβάστε πώς μπορείτε να την φτιάξετε κι εσείς στο Bovary.gr.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο