Η ελληνική κουζίνα αποτελείται από τόσα πολλά πιάτα και συνταγές, που είναι αδύνατο να τα δοκιμάσουμε όλα στη ζωή μας.
Αν, όμως, διαλέγαμε το πιο αντιπροσωπευτικό, παραδοσιακό έδεσμα, αυτό θα ήταν σίγουρα οι ζεστές, πεντανόστιμες πίτες. Κάθε τόπος έχει και μια δική του. Με τυρί, φύλλο ή χωρίς, αρμυρή ή γλυκιά, όλες οι πίτες έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Μάλιστα, παίρνουν και διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τα υλικά και τον τόπο καταγωγής τους. Η τυρόπιτα κρατά τα σκήπτρα της καλύτερης. Ο συνδυασμός του φύλλου με το τυρί είναι λαχταριστός και φέρνει ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας.
Ψάχνοντας για κάτι ιδιαίτερο, βρήκαμε τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για τραχανόπιτα Αλοννήσου. Μπορεί να προκαλεί εντύπωση η χρήση τραχανά, η γεύση όμως αποζημιώνει και τον πιο διστακτικό. Είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζεις και η γεύση της απλά θεϊκή!
Διαβάστε τη συνταγή στο Bovary.gr