Η μέρα σήμερα επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού και οι συνταγές με κολιό έχουν την τιμητική τους.
Λίγο πριν το τέλος της νηστείας της Σαρακοστής, η Κυριακή των Βαΐων αναφέρεται στην ορθόδοξη πίστη ως μέρα, όπου οι πιστοί μπορούν να καταναλώσουν ψάρι.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό φρέσκοι κολιοί
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τους κολιούς και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού φύγει το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε
- Τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10’ - 15’ λεπτά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια και ψήνουμε στο φούρνο στους 190oC για περίπου 1 ώρα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο