Η sommelier Μαίρη Ρούσση προτείνει τα καλύτερα κρασιά από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες για να συνοδέψετε τη μαγειρίτσα και το κρέας στο πασχαλινό τραπέζι.
Όταν η Μαίρη Ρούσση ξεκίνησε να εργάζεται στην εστίαση ως φοιτήτρια Φυσικής Αθηνών δεν είχε φανταστεί ότι θα γινόταν sommelie. Μπήκε στο χώρο της εστίασης για έξτρα εισόδημα, ωστόσο ο όμιλος που εργαζόταν κάνοντας τα πρώτα της βήματα διέθετε μια σοβαρή λίστα κρασιών και έκαναν ειδικές εκπαιδεύσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στην πορεία πηγαίνοντας σε νησί για σεζόν ασχολήθηκε με το κρασί, καθώς κανείς άλλο δε γνώριζε και τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο κάνοντας πιστοποιημένες σπουδές. Μάλιστα, η Σαντορίνη με τους ιδιαίτερους αμπελώνες που διαθέτει, λόγω του μοναδικού της εδάφους, αποδείχτηκε μεγάλο σχολείο για την ίδια καθώς επισκέφτηκε όλα τα οινοποιία μαθαίνοντας χρηστικές πληροφορίες.
Πρώτη φορά εργάστηκε ως sommelie στο ξακουστό εστιατόριο Milos, το οποίο ειδικεύεται στο φρέσκο ψάρι, όπου υπήρχε διαθέσιμη θέση. Πλέον, η Μαίρη Ρούσση είναι Beverage Manager, μαζί με τη Βασιλική Γιάννου, στη S- One Hospitality.
Η ίδια έφτιαξε μια ενημερωμένη λίστα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, για να συνοδέψουν τη μαγειρίτσα και το κρέας (ψητό και σούβλας) για την Κυριακή του Πάσχα.
Δείτε τα κρασιά που θα συνοδεύσουν το τραπέζι του Πάσχα στο Bovary.gr.