Mια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένια μπράουνις με κρεμώδη υφή, που λιώνουν στο στόμα.
Τα μπράουνις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σοκολατένια γλυκά που επιλέγουμε να φτιάχνουμε στο σπίτι καθώς η παρασκευή τους είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Αφράτα, με γεμάτη, πλούσια γεύση, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να συνοδέψει ένα γεύμα, ενώ τρώγονται και σαν γλυκό σνακ ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Η αγαπημένη αυτή λιχουδιά προέρχεται από την Bertha Palmer, την σύζυγο του ιδιοκτήτη του Palmer House Hotel στο Σικάγο. Το 1893, η ίδια ζήτησε από τον pastry chef του ξενοδοχείου ένα γλυκό που θα τρώγαν εύκολα οι γυναίκες χωρίς να λερωθούν. Συγκεκριμένα, ήθελε κάτι πιο μικρό από κέικ που να χωρά σε τετράγωνα κουτιά.
Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για κέικ μπράουνις σοκολάτα στην ιστοσελίδα του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά
- 250 ml νερό
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
- 100 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και αμέσως μετά, το αλεύρι.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
- Αφού κρυώσει καλά το κέικ, ξεφορμάρουμε.
- Εκτέλεση για το γλάσο
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα μας.
- Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αμέσως την αδειάζουμε μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Περιχύνουμε το κέικ μας.