Μία απλή και πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ που θα σας ξετρελάνει!
Η τυρόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές αλμυρό σνακ της ελληνικής κουζίνας. Οι παραλλαγές του πιάτου είναι αμέτρητες, άλλες πιο λιτές, άλλες πιο σύνθετες, ωστόσο ένα είναι σίγουρο -πρόκειται για το φαγητό που δε βαριόμαστε ποτέ.
Εμείς, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε μια πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για μία τυρόπιτα διαφορετική από τις άλλες, με γεύση... σουφλέ.
Το σουφλέ είναι ένα φαγητό που αγαπάμε, μικροί και μεγάλοι. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις μυρωδιές του νόστιμου πιάτου όταν βγαίνει ζεστό από τον φούρνο, με την τυρένια, κρεμώδη υφή και την πλούσια, γεμάτη γεύση του;
Πρόκειται για ένα άκρως λαχταριστό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για κυρίως γεύμα σε ένα τραπέζι με φίλους ή οικογένεια και είναι σίγουρο πως θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
- 250 γρ. Γάλα με 3,7% λιπαρά
- 400 γρ. Χωριάτικο Λευκό Τυρί
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12-13 φύλλα)
- 2 μέτρια αυγά
- 1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
Για το ράντισμα
- 100 γρ. νερό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κτγ. αλάτι
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι