Μια συνταγή για όλες εκείνες τις φορές που χρειαζόμαστε κάτι γλυκό για τον καφέ, για να ξεγελάσουμε την ακατανίκητη έλξη μας για ζαχαρωτά και για να μην τρέχουμε νυχτιάτικα στα ζαχαροπλαστεία.
Η ζαχαροπλαστική είναι επιστήμη, λένε, και σε πολλές περιπτώσεις αλλά και για αρκετές παρασκευές αυτό είναι απόλυτη αλήθεια. Τις ημέρες όμως που λαχταράμε κάτι γλυκό γρήγορα, μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση.
Τρία υλικά, η ασυναγώνιστη κανέλα και η γλυκιά ζάχαρη, πάνω σε τραγανή σφολιάτα. Αυτά χρειάζεσαι και άλλο ουδέν... Άντε και λίγη μερέντα για να τα βουτήξεις όταν βγουν από το φούρνο.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Συνταγή για ρολό πατάτας με γέμιση κιμά και κρέμας ανθότυρου
Συνταγή για παραδοσιακούς μαραθοκεφτέδες
Έχουμε γράψει ξανά εδώ πως μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας σε ένα φύλλο σφολιάτας σπιτικό και από τα χεράκια σας. Ωστόσο, το έτοιμο φύλλο, αν είναι από την κατάψυξη, θα πρέπει να το βγάλετε εγκαίρως.
Σημειώστε πως η σφολιάτα δεν θέλει πολύ παίδεμα, γιατί η θερμότητα από τα χέρια σας θα τη λιώσει και θα σας δυσκολέψει. Βγάλτε τη από το ψυγείο και κινηθείτε μεθοδικά και γρήγορα στο στρίψιμο.
Τέλος, δοκιμάστε να βάλετε καστανή ζάχαρη, που θα απογειώσει το άρωμα της κανέλας και θα κάνει τα κριτσίνια μια ιδέα πιο χρυσαφένια.
Υλικά
- .1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (600-700 γρ)
- Κανέλα σε σκόνη
- Καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ανοίγουμε τα φύλλα σε πάγκο εργασίας και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 2-3 εκατοστών. Διπλώνουμε κάθε λωρίδα στα δύο και περιστρέφουμε.
- Στρώνουμε τις λωρίδες σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Ψήνουμε για 15 λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα