Μια συνταγή που θα απογειώσει τη γεύση στο σοκολατένιο cupcake, που δεν έχει βούτυρο.
Στο εξωτερικό επικρατεί εδώ και χρόνια η τάση της χρήσης λαχανικών και φρούτων σε γλυκά. Προσφέρουν πλούσια υφή, μειώνουν τα πολλά λιπαρά και δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι και το παντζάρι, που με το έντονο χρώμα του και τις φυτικές του ίνες θα αλλάξει εντελώς όσα γνωρίζατε για τα cupcakes.
Στη συνταγή που θα δείτε, χρησιμοποιούμε βούτυρο μόνο στο frosting, την κρέμα δηλαδή με την οποία διακοσμούμε τα cupcake. Αν την αφαιρέσετε, το γλυκό σας με τη γεμάτη γεύση, περιλαμβάνει στη ζύμη του ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο.
Υλικά
- 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
- 170 γρ. καστανή ζάχαρη
- 170 γρ. βρασμένο παντζάρι
- 2 αυγά
- 140 ml ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- Για το frosting: 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το κακάο
- Βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το παντζάρι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια και πολτοποιούμε
- Γυρίσουμε όλα τα υλικά, στερεά και υγρά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
- Στρώνουμε μια φόρμα για cupcake με καραμελόχαρτα, γεμίζοντας τα 2/3 του χώρου
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30’ λεπτά
- Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στο ψυγείο
- Βγάζουμε τα cupcakes και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο