Κόκκινη σάλτσα. Μια συνταγή πασπαρτού την οποία πρέπει να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε μπαίνει στην κουζίνα.
Μια νόστιμη κόκκινη σάλτσα συνοδεύει εξαιρετικά μια μακαρονάδα, γίνεται βασικό συστατικό μιας πίτσας, αλλά και το συστατικό εκείνο που θα αλλάξει εντελώς ένα κλασικό πιάτο, όμως το ψητό κοτόπουλο, τα μπιφτέκια κλπ.
Επειδή ακριβώς πρόκειται για μια συνταγή πασπαρτού, κυκλοφορούν άπειρες συνταγές για σάλτσα ντομάτας. Παρακάτω παρουσιάζεται μια πραγματικά εύκολη συνταγή, η οποία ετοιμάζεται σε 10 λεπτά, για κόκκινη σάλτσα. Εξαιρετικά νόστιμη.
Υλικά συνταγής για κόκκινη σάλτσα
- 5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, λιωμένες στο μπλέντερ /εναλλακτικά μια συσκευασία έτοιμου συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας.
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο θυμάρι
- Λίγο βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι,
- Λάδι
Εκτέλεση συνταγής για κόκκινη σάλτσα
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε και το λιωμένο σκόρδο
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σε περίπτωση που επιλέξουμε το συμπηκνωμένο χυμό προσθέτουμε και λίγο νερό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά και να δέσει.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο