Συνταγή για να γίνει ζουμερό το ψάρι, στη λαδόκολλα, ιδανικό φαγητό για την Κυριακή των Βαΐων.
Την τελευταία Κυριακή πριν τη Μεγάλη Βδομάδα συνηθίζεται, κατά τη παράδοση, να τρώμε ψάρι.
Για να γίνει ζουμερό το ψάρι χρειάζεται να μπει μέσα στη λαδόκολλα και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο και καθόλου στεγνό.
Όλα τα υγρά θα κρατηθούν μέσα στη λαδόκολλα δίνοντας μια διαφορετική και πιο ντελικάτη γεύση στο ψάρι. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι ψάρι θέλετε, ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
Υλικά συνταγής για ψάρι στη λαδόκολλα
- 1 τσιπούρα (ή οτιδήποτε ψάρι της αρέσκειας σας)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 5-6 ντοματίνια
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
Συνταγή για ψάρι στη λαδόκολλα
- Σ ένα ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε το ψάρι.
- Πάνω στο ψάρι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Μέσα στις πτυχές του ψαριού προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε καλά το ψάρι με τα λαχανικά στη λαδόκολλα.
- Βάζουμε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Μυστικά για να νόστιμο ψάρι ατη λαδόκολλα
- Σερβίρουμε το φαγητό με μια δροσερή πατατοσαλάτα ή ρύζι.
- Μέσα στη λαδόκολλα μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, πιπεριές πολύχρωμες.
- Για να δώσετε περισσότερη ένταση στα λαχανικά σας προσθέστε μια κουταλιά μουστάρδα και ανακατέψετε πολύ καλά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο