Και τα δικά σας παιδιά δεν τρώνε την κόρα του ψωμιού του τοστ; Μην το πετάτε, φτιάξτε γλυκίσματα! Μια υπέροχη συνταγή.
Η Ιρλανδή μαμά Κιάρα Άτγουελ, ιδρύτρια του «My Fussy Eater» χρησιμοποιεί την κόρα του ψωμιού του τοστ για να δημιουργήσει ρολάκια με μαρμελάδα με ελάχιστα μόνο συστατικά.
Συνταγή: Εύκολα και υγιεινά ρολάκια μέσα σε λίγα λεπτά
Συγκεκριμένα, για να φτιάξει αυτά τα απλά ρολά, η Κιάρα αφαιρεί πρώτα την κόρα από μια φέτα ψωμί του τοστ και επιλέγει την αγαπημένη μαρμελάδα με γεύση φρούτων των παιδιών της.
Στη συνέχεια, απλώνει την μαρμελάδα στο εσωτερικό μέρος της κόρας, φροντίζοντας να πάει παντού. Μόλις την απλώσει, αρχίζει να τυλίγει το ψωμί ώστε να μοιάζει με ρολό κανέλας. Περνά ένα καλαμάκι κατά μήκος του ρολού και απλώνει μια μικρή ποσότητα βούτυρου στην κορυφή καθενός.
Στη συνέχεια, η Κιάρα τοποθετεί τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και τα βάζει στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα ρολάκια πρέπει να είναι τραγανά, έτοιμα για μεσημεριανό σνακ.
Πώς αντέδρασαν οι χρήστες των social
Η απλή συνταγή της Κιάρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις άκρες του ψωμιού του τοστ που έχουν απομείνει και μπορείτε να φτιάξετε ρολάκια με ότι υλικά θέλετε εσείς όπως πραλίνα ή και κανένα.
Οι χρήστες των social media αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην ιδέα, με κάποιον να γράφει: «Πάντα πετάω τις κόρες του ψωμιού. Υποθέτω πως δε θα το κάνω ποτέ ξανά, σίγουρα θα το δοκιμάσω», ενώ ένας ακόμη πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα. Σίγουρα τα παιδιά θα τα λατρέψουν». Ένας τρίτος ανέφερε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό, πετούσα τις άκρες όλα αυτά τα χρόνια. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα».