Συνταγή για ακαταμάχητες πίτες για σουβλάκι -Το «κόλπο» με τη λαδόκολλα στο τηγάνι του Πάνου Ιωαννίδη - iefimerida.gr

Συνταγή για ακαταμάχητες πίτες για σουβλάκι -Το «κόλπο» με τη λαδόκολλα στο τηγάνι του Πάνου Ιωαννίδη

Συνταγή για σπιτικές πίτες για σουβλάκι
Συνταγή για σπιτικές πίτες για σουβλάκι / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αφράτη, σπιτική πίτα για σουβλάκι είναι η αρχή μιας συνταγής που μπορεί να σας οδηγήσει σε δεκάδες γευστικές επιλογές.

Σπιτικό σουβλάκι, συνοδευτικό για ντιπ γιαουρτιού ή παραδοσιακό γιαούρτι, ακόμη και βάση για ένα απολαυστικό κεμπάμπ, η συνταγή που θα δείτε παρακάτω για την πίτα είναι σχετικά εύκολη και κυρίως ζηλευτή και ακαταμάχητη.

Βίντεο: Το «κόλπο» με τη λαδόκολλα στη συνταγή

Ο Πάνος Ιωαννίδης - από τον οποίον μάθαμε και την παραδοσιακή συνταγή για Ιμάμ - μας δείχνει πως να κάνουμε τη συνταγή στο κανάλι του στο YouTube και έχει έναν μοναδικό τρόπο για να ψήσουμε τις πίτες χωρίς να στεγνώσουν και να ξεραθούν και κυρίως, χωρίς να χρειάζεται να ανάψουμε… φωτιά. Ένα κομμάτι λαδόκολλας, λίγο νερό και λάδι και δύο ίδιας διαμέτρου τηγάνια είναι αρκετά για το τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 16 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 600 ml χλιαρό νερό
  • 50 γρ επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα
  • Καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα
  • Ηλιέλαιο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα 2/3 της ποσότητας αλευριού σε μπολ, λίγο αλάτι, ζάχαρη και ξηρή μαγιά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, χλιαρό. Δημιουργούμε έναν χυλό και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι
  • Στην αρχή θα κολλάει αρκετά, όσο δουλεύουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας. Προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι και ζυμώνουμε
  • Όταν γίνει μαλακό και δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια 160 γρ. περνώντας τες ελαφρά από το αλεύρι
  • Αλευρώνουμε τον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε τα ζυμαράκια με απόσταση μεταξύ τους και σκεπάζουμε με μεμβράνη
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά, σβήνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι εκεί για 20 με 30 λεπτά να φουσκώσει
  • Ανοίγουμε τις πίτες πασπαλίζοντας με λίγο καλαμποκάλευρο και πιέζοντας με τα δάχτυλα εδώ κι εκεί, ώσπου να έχουν διάμετρο 15-20 εκατ.
  • Παίρνουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι λαδόκολλας, τυλίγουμε στα δύο και στη συνέχεια στα τέσσερα και διπλώνουμε για να πάρουμε μια μύτη στη μία άκρη. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα άλλο άκρο κυκλικά ώστε να δημιουργήσουμε έναν δίσκο
  • Βάζουμε νερό σε τηγάνι που έχει ζεσταθεί, στρώνουμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό και λάδι και τοποθετούμε την πίτα, σκεπάζοντας με ένα ακόμη τηγάνι ίδιου διαμέτρου. (Μπορεί να γίνει και με το καπάκι του σκεύους)
  • Ξεσκεπάζουμε στα 2-3 λεπτά, γυρίζουμε την πίτα, προσθέτουμε λίγο νερό κάτω από τη λαδόκολλα και ξανασκεπάζουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ