Όσοι γευτούν αυτή τη συνταγή για πέννες με κοτόπουλο, θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Οι πέννες είναι εύκολο και αγαπημένο φαγητό και τι καλύτερο αν συνοδεύεται από κοτόπουλο με μια κρεμώδη σάλτσα!
Υλικά
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)
- 250 γραμμάρια πράσινα φασόλια κομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα έτοιμα ψητά στήθη κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
- 5 κουταλιές της σούπας πέστο
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- μια χούφτα παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα πράσινα φασόλια στα τελευταία 6 λεπτά του μαγειρέματος.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που μαγειρεύτηκε. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά, τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο τηγάνι για να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε με το πέστο και την κρέμα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια με το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύουμε, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο