Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο αναζητούμε συνταγές που να έχουν γεύση, αλλά να μην έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά.
Τα μπιφτέκια γαλοπούλας που θα δείτε παρακάτω είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός κλασικού μπιφτεκιού, με μια εσάνς κολοκυθοκεφτέ και φυσικά το πικάντικο τελείωμα της ασύγκριτης γεύσης της φέτας.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Όπως και με τους κολοκυθοκεφτέδες είναι πολύ σημαντικό να στραγγίξουμε καλά το κολοκύθι, γιατί αλλιώς τα υγρά του θα χαλάσουν την υφή του κιμά και θα δυσκολευτούμε στο ψήσιμο.
Αν και το μυστικό αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μπιφτέκια, ειδικά σε αυτή τη συνταγή κρίνεται απαραίτητο. Αφήνουμε τα μπιφτέκια, αφού τα πλάσουμε στο ψυγείο να σφίξουν ώστε να μπορούμε να τα διαχειριστούμε κατά το ψήσιμο.
Υλικά
- 500 γρ κιμά γαλοπούλας
- 100 γρ φέτα τριμμένη
- 2-3 κολοκυθάκια τριμμένο και στιμμένο (200 γρ)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- Το ξύσμα και τον χυμό 1 λεμονιού
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο / έξτρα για το ψήσιμο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο
- Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου ή ένα σχαροτήγανο και λαδώνουμε ελαφρά τα μπιφτέκια με ελαιόλαδο
- Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Διαφορετικά ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο