Μια συνταγή που ενώνει τα λαχταριστά onion rings με απολαυστικό λιωμένο τυρί σε ένα μοναδικό και ακαταμάχητο σνακ.
Ξέραμε πως υπήρχαν οι ροδέλες κρεμμυδιού, τα τραγανά σνακ που λατρεύουμε να παραγγέλνουμε μαζί με το ιταλικό μας γεύμα. Αυτή τη φορά, όμως, σκοντάψαμε στο διαδίκτυο σε μια συνταγή που ενισχύει τα τραγανά rings, με απολαυστική μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Συνταγή για ψωμί στο τηγάνι -Πανεύκολο, χωρίς πολλά λάδια
Για να έχουν επιτυχία τα κρεμμύδια θα πρέπει να επιλέξετε μεγάλα, λευκά κρεμμύδια, όσο πιο στρογγυλά γίνεται. Έτσι θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Ενα ακόμη μυστικό για να πετύχει η τραγανή επικάλυψη είναι να αφήσετε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο ψυγείο να παγώσουν καλά πριν τις πανάρετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπαχαρικά στη φρυγανιά, που θα δώσουν έξτρα γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.
Για να έχετε μια εικόνα του τρόπου που θα ετοιμάσετε τα onion rings δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
Υλικά
- 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
- 3 φέτες του τοστ μοτσαρέλα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστού περίπου. Χωρίζουμε τις ροδέλες και τις τοποθετούμε δύο-δύο, τη μία μέσα στην άλλη.
- Σφηνώνουμε ανάμεσα στις δύο ροδέλες φέτες τυριού, το οποίο έχουμε κόψει σε λωρίδες ενός εκατοστού και πάλι. Αφήνουμε τις ροδέλες στο ψυγείο για μία ώρα, να παγώσουν καλά.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και τοποθετούμε σε δύο άλλα μπολ το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά.
- Βουτάμε τις ροδέλες στο αλεύρι και στη συνέχεια στο αυγό. Τέλος, βάζουμε στην τριμμένη φρυγανιά και ταμπονάρουμε καλά, να καλυφθεί πλήρως. Βουτάμε άλλη μια φορά το onion ring στο αυγό και ξαναπερνάμε από τη φρυγανιά.
- Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει και τηγανίζουμε τα onion rings να πάρουν ωραίο χρώμα.