Ένα μπράουνι σε μίνι μέγεθος για να γίνει δυο «χαψιές», σε μια κλασική και πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό.
Τα μικρά «καφετιά» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα στον κόσμο, καθώς περιέχουν σοκολάτα, ενώ είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Η συνταγή για μπράουνις που ακολουθεί προσθέτει απολαυστικές σταγόνες σοκολάτας, ενώ ψήνουμε το μείγμα σε φορμάκια για να σερβίρουμε ατομικά, πεντανόστιμα μπράουνι.
Υλικά
- 150 γρ βούτυρο
- 1 ½ του φλιτζανιού ζάχαρη
- ¾ του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
- 1/3 κουταλάκι αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για μίνι cupcake
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτριο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι, ανακατεύοντας να γίνουν ένα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά
- Προσθέτουμε στο μείγμα τις βανίλιες και τα αυγά, χτυπώντας με σύρμα ζωηρά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι – ιδανικά κοσκινισμένο – ανακατεύοντας να ενωθεί στα υλικά. Συμπληρώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε
- Με ένα κουτάλι, μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια (12 τον αριθμό) και ψήνουμε στο φούρνο για 15’ λεπτά. Μπορείτε να βάλετε στα φορμάκια καραμελόχαρτα, προκειμένου να αφαιρούνται καλύτερα τα μπράουνι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο