Συνταγή για μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου -Η πρόταση του Σωτήρη Κοντιζά - iefimerida.gr

Συνταγή για μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου -Η πρόταση του Σωτήρη Κοντιζά

Τα μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου που παρουσίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς στο MasterClass
Τα μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου που παρουσίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς στο MasterClass
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή που παρουσίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς στο Master Class της Κυριακής και μας «έτρεξαν τα σάλια».

Ναι, η αλήθεια είναι πως οι συνταγές του MasterChef συνήθως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Ωστόσο, αυτά τα μπέργκελ σε χειροποίητα μπάο μπανς, φαίνεται πως μπορούμε να τα ετοιμάσουμε με μια καλή προετοιμασία και φυσικά «κλεφτές ματιές» στις συμβουλές του ίδιου του σεφ.

Υλικά

  • 300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • Μια πράσινη πιπεριά
  • Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • Sauce sweet chilli: Μια σκελίδα σκόρδο
  • Ένα κρεμμύδι ξερό
  • Μια πιπεριά τσίλι
  • Σόγια
  • 10 γρ. σησαμέλαιο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • Για την μαγιονέζα-κρεμμύδι: Ένα κρεμμύδι φρέσκο
  • Ξύδι από σταφύλι
  • 70 γρ. παστεριωμένος κρόκος
  • Ηλιέλαιο
  • Πίκλα αγγούρι
  • Αλάτι
  • Για τα bao buns: 235 γρ. νερό
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 9 γρ. μαγιά ξερή
  • 7 γρ. baking powder
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη - ψωμάκια μπάο μπαν χτυπάμε στο μίξερ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 4 γρ. αλάτι και 7 γρ. baking powder.
  • Χτυπάμε καλά, την κόβουμε σε κομματάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό - τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το νερό και τοποθετούμε τα μπαο μπανς μέχρι να φουσκώσουν.
  • Για το burger μπακαλιάρου ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, πιπεριά πράσινη και sweet τσίλι. Σοτάρουμε σε τηγάνι και σβήνουμε με σάκε.
  • Μπλανσάρουμε φρέσκο κρεμμύδι. Τοποθετούμε σε νερό με πάγο. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε.
  • Φιλετάρουμε και ψιλοκόβουμε μπακαλιάρο. Προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές, αλάτι, sweet τσίλι, σησαμέλαιο και σόγια. Πανάρουμε με πάνκο και τηγανίζουμε.
  • Για τη μαγιονέζα, χτυπάμε στο θερμομπλέντερ για 2 λεπτά φρέσκο κρεμμύδι, έναν κρόκο αυγού, αλάτι και λευκό ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ψιλοκομμένο τουρσί αγγουράκι.

Βίντεο: Οι οδηγίες Κοντιζά για τη συνταγή

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλη τη διαδικασία παρασκευής των μπέργκερ και τα μυστικά του Σωτήρη Κοντιζά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ