Υπάρχουν κάποιες συνταγές οι οποίες ξέρουμε πως ό,τι κι αν γίνει δεν πρόκειται να μας απογοητεύσουν.
Το μοσχαράκι με ρύζι είναι αδιαμφισβήτητα ένα από αυτά τα αγαπημένα φαγητά στα οποία μπορεί να βασίζεται κανείς με σιγουριά. Πρόκειται για έναν «άχαστο» συνδυασμό υλικών ο οποίος εμπλουτίζεται από μπαχαρικά και καρυκεύματα πλούσια σε γεύση και αρώματα.
O σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια εξαιρετική συνταγή για καστανό ρύζι -ελαφρώς πικάντικο- με μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια. Αυτό το comfort πιάτο αποτελεί το ιδανικό κυρίως γεύμα για ένα φθινοπωρινό βράδυ και θα εντυπωσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 1 ½ φλ. καστανό ρύζι basmati
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang
- αλάτι, κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati σε ζωμό κότας, με 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι για 20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει, ενώ ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλερι, το σκόρδο και 1 φύλλο δάφνης. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι, μαζί με το σάλτσα σόγιας, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί μέχρι τη μέση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Τέλος, προσθέτουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι basmati στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο