Καθώς τελειώνουν οι ημέρες των γιορτών, ανακαλύπτουμε συνταγές για να «ξοδέψουμε» τους κουραμπιέδες που έμειναν στην πιατέλα.
Αν και συνήθως δεν μένει ούτε ψίχουλο, συμβαίνει συχνά να μένουν μερικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες από τις ημέρες των γιορτών. Η πιο απλή και απολαυστική «ανακύκλωση» για κουραμπιέδες ακούει στο όνομα μωσαϊκό, όπου αντί για μπισκότα χρησιμοποιούμε κομμάτια του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού.
Υλικά
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ βούτυρο
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 200 γρ κουραμπιέδες θρυμματισμένους
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το κονιάκ και το μέλι, ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά
- Τινάζουμε την παραπανίσια ζάχαρη άχνη και σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε
- Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού
- Αφού κρυώσει καλά η σοκολάτα, βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και να σφίξει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο