Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο φαγητό -μικρών και μεγάλων- από τα μακαρόνια με κιμά. Μια πειραγμένη, εξαιρετική συνταγή.
Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Οι συνταγές που κυκλοφορούν είναι άπειρες, και καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά αγαπημένο πιάτο όλων, η κάθε κουζίνα έχει και τη δική της συνταγή. Σε κάθε σπίτι η αγαπημένη συνταγή για μακαρόνια με κιμά έχει συγκεκριμένα μπαχαρικά και λαχανικά και κάθε επίδοξος σεφ το δικό του μυστικό.
Το μεγαλύτερο μυστικό, όμως, στη συνταγή για μακαρόνια με κιμά, είναι η προσθήκη δύο μεγάλων, πικάντικων, χωριάτικων λουκάνικων, που δίνουν έξτρα γεύση στη σάλτσα μας για τα μακαρόνια.
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Υλικά συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο
- 500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα, πικάντικα
- λίγο λάδι
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα κομμένα κυβάκια
- Λίγο σέλερι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι,
- Ενα κουτί πουμαρό
- Λίγο πελτέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 120 ml κρασί
- νερό
Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με κιμά με λουκάνικο
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον κιμά από τα λουκάνικα
- Αφού ροδίσουμε τον κιμά και τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε για μισή ώρα να βράσουν.
- Στη μισή ώρα προσθέτουμε το πουμαρό και τον πελτέ και αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσουν ακόμη.
- Σερβίρουμε με al dente μακαρόνια που μόλις έχουμε βράσει και απολαμβάνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο