Το Πάσχα φέτος μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά θα τιμήσουμε τις παραδόσεις μας με συνταγές που έχουν συνδεθεί με το αναστάσιμο τραπέζι. Εστω και λίγο πειραγμένες...
Και μπορεί συνταγές για μαγειρίτσα να κυκλοφορούν πολλές, αλλά δεν βρίσκεις εύκολα συνταγή που να κουβαλά το βάρος ενός εστιατορίου με δύο αστέρια Michelin. Μια τέτοια σπάνια συνταγή είναι αυτή του πολυβραβευμένου εστιατορίου Funky Gourmet, το οποίο πόσταρε τη συνταγή του για μαγειρίτσα.
Η συνταγή για μαγειρίτσα του Funky Gourmet
Εδώ είναι η εκπληκτική σούπα 'ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ', η κλασική λιχουδιά που απολαμβάνουμε το Μεγάλο Σάββατο
Είναι μια εξαιρετικά νόστιμη & αρωματική σούπα, βασισμένη σε αρνίσια και σάλτσα αυγού & λεμονιού!
Στο @funkygourmetrestaurant, αντικαθιστούσαμε το συκώτι με πάπια Foie-Gras! Η σούπα θα ανέβαινε αμέσως σε άλλο επίπεδο!
Σε αυτό το post θα το κάνω με τον παραδοσιακό τρόπο και καλά εκ των προτέρων ώστε να έχετε χρόνο να το ετοιμάσετε!
Έχω χρησιμοποιήσει και το συκώτι και τους πνεύμονες αρνιού. Προσωπικά, προτιμώ πολύ τη σπογώδη υφή και τη γεύση των πνευμόνων αλλά το συκώτι είναι πιο " εύκολα '. Οι συμβουλές μου:
1. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε πνεύμονες, θα χρειαστούν μεγαλύτερο χρόνο (45 ') αλλά τον ίδιο χρόνο (δηλαδή 5 '). Το συκώτι χρειάζεται μόνο 15 ' από 15 ' από κοκκινέζικο. Γι ' αυτό μαγείρεψέ τα ξεχωριστά ακολουθώντας τα ίδια βήματα και ευρωβουλευτής!
2. Προσέξτε με τη σάλτσα αυγού & λεμονιού σας! Είναι πολύ λεπτό και το αυγό μπορεί να σπάσει πολύ εύκολα! Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς θερμόμετρο. Αν δεν έχετε ένα και δεν είστε σίγουροι αν είναι έτοιμο ή όχι ακόμα, τότε καλύτερα να το αφαιρέσετε! Θα γίνει πιο χοντρό πίσω στη σούπα. Αν σπάσει, ρίξτο και δοκίμασε ξανά! ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! Θα καταστρέψει τα πάντα! Μπορείτε να ετοιμάσετε την σάλτσα αυγού & λεμονιού καλά εκ των προτέρων, ακόμα και μία μέρα μπροστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο για να το ετοιμάσετε αν επιθυμείτε να το κάνετε νωρίτερα!!! 3. Ετοιμάστε επίσης το αρχικό μαγείρεμα των εντόσθων και τη βάση της σούπας μαγειρίτσα το πρωί. Και όταν είστε έτοιμοι να φάτε κάντε το τελευταίο άγγιγμα ακολουθώντας τα τελευταία βήματα του τελειώματος των παραπροϊσταγίων στο τηγάνι και τη σούπα με τη σάλτσα αυγού & λεμονιού ξεχωριστά! Με αυτόν τον τρόπο τα παραπροϊστικά έχουν μια πολύ διακριτή και εκπληκτική γεύση!
4. Magiritsa Funky Gourmet style δεν έχει άμυλ Είναι απλά βότανα και κρέας. Αλλά αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε λίγο Trahana στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος!
Και να θυμάστε: πάντα προσθέτετε τα βότανα σας στο τέλος και ΕΚΠΛΗΣΗ! ? ? ?
5. Το sommelier @fedon_d μας προτείνει: Απολαύστε τη σούπα Magiritsa σας με ένα βαρέλι που ωριμάζει Asyrtiko, όπως ο Tarsanas @kiryianni, 2018 · Ένας τέλειος συνδυασμός με την κρεατώδη αλλά φυτική γεύση της σούπας λόγω της υψηλής επίγευση! ? #nikosroussos @erasmiabalaska @ Αθήνα, Ελλάδα.