Αυτό το λεμονάτο είναι μια συνταγή με ισπανική καταγωγή, με όλα του τα υλικά να θυμίζουν Ελλάδα.
Αποχωριζόμαστε για λίγο την πιο βαριά κόκκινη σάλτσα και ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό πιάτο με βάση το λεμόνι και τον φρέσκο μαϊντανό. Και το καλύτερο δεν σας το αποκαλύψαμε ακόμη; Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε ένα σκεύος που να χωράει όλα τα υλικά και να ανάψετε το φούρνο.
Υλικά
- 8 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
- Το χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 λεμόνι επιπλέον κομμένο σε ροδέλες
- 10-15 πράσινες ελιές
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 150 ml ζωμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάνε παντού τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε
- Στρώνουμε τις ροδέλες πάνω από το φαγητό και σκεπάζουμε
- Ψήνουμε για 45’ λεπτά, ανακατεύοντας το φαγητό στα μισά του ψησίματος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο