Mία πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί.
Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα χορταστικό κυρίως γεύμα, ειδικά τις ημέρες που θες να μαγειρέψεις κάτι απλό και εύκολο χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια σάλτσα, ωστόσο τα ζυμαρικά στο φούρνο είναι ένα εξίσου εύκολο αλλά και πιο ολοκληρωμένο γεύμα.
Οι διαφορετικές εκδοχές και οι επιλογές για συνδυασμούς υλικών, μυρωδιών και γεύσεων είναι αμέτρητες και η τραγανή υφή των ψητών ζυμαρικών καθιστά το αγαπημένο πιάτο ακόμα πιο λαχταριστό.
Εκτός αυτού, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία παρασκευής -ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα πυρρίμαχο σκεύος και περιμένουμε να ψηθούν ώστε να λιώσουν και να «δέσουν» όλες οι γεύσεις μεταξύ τους. Η συγκεκγριμένη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη για κοχύλια με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας είναι πραγματικά πανεύκολη ενώ ο συνδυασμός των νόστιμων υλικών την καθιστά ακαταμάχητη.
Υλικά συταγής για κοχύλια στο φούρνο
- 500 γρ κοχύλια βρασμένα
- 400 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 180 γρ κατσικίσιο τυρί
- Αλάτι
- πιπέρι
- 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω κάτω.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την σάλτσα, τα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί το μπούκοβο και τα βράζουμε 3-4 λεπτα.
- Προσθέτουμε τα κοχύλια, βράζουμε άλλο 1 λεπτό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι (αν χρειαζεται) και τα μεταφερουμε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε τον βασιλικό και το υπόλοιπο τυρί, ψήνουμε για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε.