Αυτή η συνταγή για σπιτική κερασάδα θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό αναψυκτικό!
Ο Σεφ Πάνος Παπαδάκης προτείνει το πιο δροσιστικό, σπιτικό ρόφημα από κεράσια για τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Πρόκειται για μια συνταγή εμπνευσμένη από τους συμπυκνωμένους χυμούς της γιαγιάς που αδημονούσαμε να απολαύσουμε κάθε καλοκαίρι σαν παιδιά.
Το απόλυτο ρόφημα του καλοκαιριού θα ξετρελάνει αδιαμφησβήτητα όλη την οικογένεια! Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε γυάλινα μπουκάλια και να το συνδυάζετε με σόδα η νερό με αναλογία 1/4.
Υλικά συνταγής για κερασάδα
- 2,5 κιλά κεράσια
- 1400 γρ νερό
- 1300 γρ ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Φέτες λεμόνι
- Προαιρετικά 1 κτγ υγρή βανίλια
Συνταγή για κερασάδα
- Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα κεράσια και 1 λίτρο νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με τα χέρια μας.
- Σουρώνουμε την σάρκα και τα κουκούτσια πολύ καλά με την βοήθεια μιας σίτας(Το υγρό στοιχείο που μας έμεινε από τον βρασμο είναι 1600 γρ).
- Στραγγίζουμε ξανά με την σίτα για να αφαιρέσουμε ξανά κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν.
- Ρίχνουμε τον χυμό μέσα στην κατσαρόλα και στραγγίζουμε ξανά για 2η φορά.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη , τα 400 γρ νερό , τον χυμό από μισό λεμόνι, τις φέτες λεμονιού και προαιρετικά την υγρή βανίλια.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
- Αποθηκεύουμε την κερασάδα σε αποστειρωμένα μπουκάλια σε ένα σκοτεινό μέρος μέχρι να την ανοίξουμε.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο