Αυτό το κέικ σαν δάκρυ είναι μια συνταγή που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Με καταβολές από την Άπω Ανατολή, το κέικ δροσοσταλίδα έγινε το απόλυτα viral επιδόρπιο στις ΗΠΑ και κατέκλυσε το διαδίκτυο.
Πόση γεύση μπορεί να προσφέρει στον ουρανίσκο μια στάλα ζελέ φτιαγμένη από νερό; Όσοι έχουν δοκιμάσει τη συνταγή για το κέικ δροσοσταλίδα λένε πως είναι απολαυστικά φίνο και πεντανόστιμο.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι το φυσικό πηκτικό μέσο, το γνώριμο σε εμάς αγάρ αγάρ και ένα ωραίο σιρόπι από μαύρη ζάχαρη με μελάσα. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα έχετε φτιάξει μια πρωτότυπη συνταγή.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Στην πραγματικότητα ετοιμάζουμε ένα φίνο ζελέ, που όπως διαβάζουμε στις περισσότερες συνταγές, είναι σημαντικό να γίνει με μεταλλικό, εμφιαλωμένο νερό.
Επιπλέον, το αγάρ αγάρ είναι η φυσική ζελατίνη και έχει κι αυτή τα δικά της μυστικά. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να παραβράσετε το ζελέ, γιατί το αγάρ αγάρ θα χάσει τις ιδιότητές του και έτσι δεν θα πήξει ποτέ.
Τέλος, μπορείτε να βρείτε αλεύρι σόγιας σε όλα τα καταστήματα με είδη σούσι και ιαπωνικής κουζίνας, αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Όπως και με το απλό αλεύρι, είναι σημαντικό να καβουρδίσετε τη σόγια ώστε να μην έχει οσμές στο πιάτο.
Υλικό
- 1 λίτρο μεταλλικό νερό
- 2 φλιτζάνια αγάρ αγάρ
- ½ κουταλιά ζάχαρη άχνη
- Για το σιρόπι: 220 γρ μαύρη υγρή ζάχαρη με μελάσα
- 120ml νερό
- Αλεύρι σόγιας σοταρισμένο σε αντικολλητικό σκεύος
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε το αγάρ αγάρ σε κρύο νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5’ λεπτά. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη
- Γυρίζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τρία λεπτά ώσπου να λιώσουν καλά όλα τα υλικά και να μείνει ένα διαυγές μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε φορμάκια ή κεραμικά μπολ με κοίλο πάτο
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (ιδανικά όλη τη νύχτα) να πήξει
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας να λιώσει. Αφού πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Ξεφορμάρουμε τις δροσοσταλίδες και πασπαλίζουμε με το αλεύρι σόγιας. Περιχύνουμε με το σιρόπι και σερβίρουμε.