Αυτή η συνταγή για αφράτους κολοκυθοκεφτέδες υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καλοκαιριού!
Παρ' όλο που για πολλούς η παρασκευή κολοκυθοκεφτέδων φαντάζει μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ο σεφ Πέτρος Συρίγος διαβεβαιώνει πως αυτή η εύκολη συνταγή θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας.
Οι λαχταριστοί αυτοί κολοκυθοκεφτέδες είναι τραγανοί απ' έξω, αφράτοι από μέσα και γεμάτοι αρώματα που απογειώνουν τη γεύση. Ο συνδυασμός με τη σως γιαουρτιού είναι ιδανικός για να δώσει μια νότα φρεσκάδας και να ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Κολοκυθοκεφτέδες:
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 αβγό
- 1 κρόκο αβγού
- 120γρ. φέτα
- 100γρ. γραβιέρα
- 100γρ. μανούρι
- 1 κ.σ άνηθο
- 1 κ.σ μαϊντανό
- 2 κ.σ δυόσμο
- 2 κ.σ κρεμμύδι φρέσκο
- 3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ αλεύρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Σως γιαουρτιού:
- 250γρ. γιαούρτι
- 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
Κολοκυθοκεφτέδες:
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μας στον τρίφτη στο χοντρό αλλά προσέχουμε όσο μπορούμε να μη βάζουμε τη σάρκα από το εσωτερικό γιατί μετά θα μας βγουν με πολλά υγρά οι κολοκυθοκεφτέδες, οπότε τρίβουμε το εξωτερικό, δεν θέλουμε πολλά σπόρια.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και βουτάμε για ένα λεπτό τα τριμμένα κολοκυθάκια εκεί και τα βγάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει παγωμένο νερό με παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε πιο τραγανά τα τριμμένα κολοκύθια απ’ το να τα λιώσουμε βάζοντας αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, τρίβουμε τα τυριά.
- Σε ένα μπολ μεγάλο προσθέτουμε: τα μυρωδικά, το σωταρισμένο κρεμμύδι, τα αβγά, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα λεμόνι, τη φρυγανιά, το αλεύρι.
- Στραγγίζουμε σε ένα τουλουπάνι ή λεπτή πετσέτα τα τριμμένα κολοκύθια να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σως γιαουρτιού:
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο