Τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν από απολαυστικά λαχανικά, προσφέροντας γεύση και χαρίζοντας ένα ελαφρύ πιάτο στους λάτρεις της μακαρονάδας. Συνταγή για μακαρονάδα από κολοκυθάκι, σερβιρισμένη με σος πέστο.
Ζουντλς. Ο συνδυασμός των γνωστών νουντλς με την ιταλική λέξη zuchini, που σημαίνει κολοκύθι. Αυτή είναι η ονομασία των ζυμαρικών που αντικαθιστούν την κλασική πάστα από αλεύρι και προσφέρουν μια μακαρονάδα ελαφριά και αρωματική για όσους θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες στη διατροφή τους.
Υλικά
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα πέστο: 2 ώριμα αβοκάντο
- 10-12 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 50 γρ κουκουνάρι
- αλάτι και πιπέρι
- το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 70 ml Ελαιόλαδο
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λωρίδες. Υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα στην κουζίνα για να γίνει αυτό. Ωστόσο, ένα μαντολίνο για λαχανικά ή ένας ανοξείδωτος τρίφτης αρκεί
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με το μακρύ μέρος προς το τρίφτη, ώστε να πάρουμε μακριές και όσο γίνεται πιο όμοιες λωρίδες
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ένα – ένα τα κολοκυθάκια να πάρουν ελάχιστο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το υπόλοιπο κολοκύθι
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μηχάνημα κοπής με μαχαίρια, εκτός από το λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Ανακατεύουμε το πέστο με τα ζουντλς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τρόπους να φτιάξετε τα ζουντλς μόνοι σας στο σπίτι:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο