Ποιος είπε πως για να γίνει νόστιμο ένα σπιτικό τυλιχτό χρειάζεται ψωμί; Μια συνταγή για ελαφρύ γεύμα που θα γίνει η αγαπημένη σας.
Συνήθως για να τυλίγουμε όλα όσα έχουμε επιλέξει να βάλουμε σε ένα τυλιχτό χρησιμοποιούμε ψωμί, πίτα για σουβλάκι ή αραβική πίτα. Υπάρχει όμως τρόπος να το ετοιμάζουμε τυλίγοντάς το σε ένα φρέσκο και τραγανό φύλλο μαρουλιού. Ιδανικό γεύμα για όσους θέλουν να προσέξουν λίγο τις παραπανίσιες θερμίδες.
Υλικά για 2 τυλιχτά
- 2 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
- 1/2 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι και πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
- 150γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
- 100γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανι, θυμάρι κτλ)
- 150 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος ή στο γκριλ
- Ψήνουμε παράλληλα τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα τα λαχανικά και το κοτόπουλο
- Βάζουμε το λάδι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ραντίζουμε τα λαχανικά.
- Ανοίγουμε το μαρούλι ή το λάχανο και διαλέγουμε τα πιο γερά και μεγάλα φύλλα.
- Κόβουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέσα στο φύλλο.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, δύο κ.σ. λεμόνι, αλάτι και τα ξηρά μυρωδικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Μοιράζουμε τη σος πάνω από τα λαχανικά και προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και τους κύβους ανθότυρο. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι ή πάπρικα και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο