Μια συνταγή για γρήγορη, πεντανόστιμη πίτα, για την οποία δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε φύλλο.
Το πιο διάσημο comfort food στην ελληνική κουζίνα είναι ο τραχανάς. Αποθηκεύεται εύκολα, είναι θρεπτικός και μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα στο άψε-σβήσε. Γλυκός ή ξινός, ο τραχανάς από το χωριό απαντάται σχεδόν σε κάθε σπίτι.
Στη συνταγή που θα δείτε, φτιάχνουμε έναν νόστιμο χυλό από τραχανά, γάλα και τριμμένη φέτα και τον ψήνουμε στο φούρνο σε μια απολαυστική και πανεύκολη πίτα.
Υλικά
- 3 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
- 5 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος, συμπληρώνουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να πιει τα υγρά και να ψηθεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Γυρίζουμε τον τραχανά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα, τη φέτα τριμμένη και ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε προσέχοντας γιατί η πίτα θα πάρει ένταση και από τη φέτα
- Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και απλώνουμε τον χυλό να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και βάζουμε στο φούρνο
- Ψήνουμε στους 170οC βαθμούς στον αέρα για 40’ με 50’ λεπτά να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο