Δίχως αμφιβολία τα κωκ είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Μια τούρτα κωκ δεν θα ήταν τέλεια λοιπόν; Μια υπέροχη συνταγή.
Πριν λίγο καιρό είχαμε δει μια επίσης ωραία συνταγή για εκλέρ ταψιού και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε την έκδοση τούρτας του αγαπημένου γλυκού όλων. Συνταγή για τούρτα κωκ λοιπόν!
Υλικά συνταγής για τούρτα κωκ
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 4 κρόκους αυγών
- 3/4 φλιτζάνι (155 γραμ.) ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 φλιτζάνια (480 ml) γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας (14 γραμ.) αλατισμένο βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γραμ. κόρν φλάουρ
- 2 κατάλια του γλυκού μπέικινγκ
- λίγο αλάτι
- 50 γραμ. βούτυρο λιωμένo αλλά Προσοχή, πρέπει να έχει κρυώσει όταν θα το χρησιμοποιήσετε
- 2 βανίλιες και λίγο λικέρ
Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και λίγες φέτες λεμόνι
Για τη γκανάζ
- 200γρ. Κρέμα γάλακτος
- 200γρ. Κουβερτούρα 52% Nestle Dessert Greece
Εκτέλεση συνταγής για τούρτα κωκ
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Για να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάλτε τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και χτυπήστε τους απαλά. Αφήστε τους στην άκρη
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε.
- Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι το μεγίμα να αρχίσει να σφίγγει και να «σκάει»
- Σιγοβράστε για 2 λεπτά και μετά αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέστε λίγο από μείγμα της κατσαρόλας γάλακτος στους κρόκους των αυγών και χτυπήστε ελαφρά μαζί και μετά προσθέστε το στην κατσαρόλα (αυτό το κάνουμε για να ζεσταθούν λίγο τα αυγά και να μην πέσουν τελείως κρύα στην κατσαρόλα και κόψει η κρέμα μας).
Βάλτε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά για να πάρει μια βράση, για δύο περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. - Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και στη συνέχεια βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε την με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς.
Για το παντεσπάνι
- Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Βάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικινγκ πάουντερ και λίγο αλάτι, το ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν, με μια σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Θα χρειαστούμε δύο στρογγυλές φόρμες των 22 εκατοστών, τις οποίες αλευροβουτυρώνουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα μας στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
- Προσοχή δεν ξεφορμάρουμε αμέσως, ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία των κέικ και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρολίτσα μέχρι να πάρουν ένα χόχλο.
Για τη γκανάζ
- Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την περιχύνω πάνω στη σοκολάτα μου.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει
Συναρμολόγηση
- Σε μια ωραία πιατέλα τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι μας και ραντίζουμε με το σιρόπι. Το πόσο σιρόπι θα βάλετε εξαρτάται από το πώς θέλετε την τούρτα σας.
- Στη συνέχεια βάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Προσοχή, μην την απλώσετε μέχρις τις άκρες του παντεσπανιού.
- Πριν βάλουμε επάνω το άλλο παντεσπάνι το ραντίζουμε με σιρόπι. Μόλις το πιει το βάζομε πάνω από την κρέμα.
- Περιχύνουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο