Η μακαρονάδα aglio e olio είναι μια από τις πιο απλές και νόστιμες ιταλικές συνταγές, με καταγωγή από τη Νάπολη.
Η μακαρονάδα aglio e olio (προφέρεται «άλιο ε όλιο») είναι ίσως η πιο εμβληματική έκφραση της ιταλικής γαστρονομικής απλότητας. Με μόλις λίγα υλικά αυτό το πιάτο αποδεικνύει πως η ποιότητα και η σωστή τεχνική μπορούν να κάνουν θαύματα, χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες σάλτσες ή πολυτελή συστατικά.
Προέρχεται από τη Νάπολη, αλλά έχει κατακτήσει όλη την Ιταλία (και τον κόσμο) για τον άμεσο, αυθεντικό του χαρακτήρα. Είναι το πιάτο που θα φτιάξεις όταν δεν έχεις τίποτα στο ντουλάπι –ή όταν απλώς θέλεις κάτι ελαφρύ, γρήγορο και αληθινά ικανοποιητικό. Το κλειδί είναι να μην κάψεις το σκόρδο και να ανακατέψεις σωστά τα μακαρόνια με το λάδι, ώστε να «δέσει» η γεύση σε κάθε μπουκιά.Σ
Δείτε τη συνταγή για μακαρονάδα aglio e olio στο Bovary.gr.