Με την καραντίνα να συνεχίζεται, η κουζίνα και οι συνταγές παραμένουν αγαπημένη δημιουργική απασχόληση. Παρακάτω βλέπουμε μια υπέροχη συνταγή για σπιτικό γύρο.
Μια λιχουδιά που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια και θα την φέρει και πιο κοντά μιας και η... συναρμολόγηση του τελικού πιάτου μοιάζει με παιχνίδι. Μια σχετικά εύκολη συνταγή η οποία απλά απαιτεί λίγο χρόνο για το μαρινάρισμα. Κατά τα άλλα διασκεδαστική. Ετοιμάστε παράλληλα σπιτικές πίτες, για τις οποίες είδαμε πρόσφατα συνταγή, φτιάξετε μια τηγανιά πατάτες, λίγο τζατζίκι, κόψτε κρεμμύδι, ντομάτα, λίγο μαϊντανό και ετοιμάστε ένα δείπνο που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Υλικά συνταγής για σπιτικό γύρο
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένο σε μικρά μικρά φετάκια
- Λίγο λάδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
- 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι πιπέρι
- λίγο ξύδι ή λίγο τσίπουρο, αναλόγως τι προτιμάτε
Εκτέλεση συνταγής για σπιτικό γύρο
- Περνάτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με το λάδι και το τσίπουρο ή το ξύδι
- Σε μια λεκανίτσα βάζετε το ψιλοκομμένο κρέας, όλα τα υπόλοιπα υλικά και το λιωμένο κρεμμύδι με το λάδι και το τσίπουρο ή το ξύδι για να μαριναριστούν.
- Αφήνουμε το κρέας με τη μαρινάρα του για 2,5 με 3 ώρες στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε σταγόνες λάδι και στη συνέχεια το γύρο μας.
- Προσοχή μην τον βάλετε όλο με τη μία.
- Βάλτε τον σε δόσεις, για να τον ψήσετε καλά.
- Ανακατεύετε συνεχώς το κρέας, χρειάζεται 10 λεπτά για να ψηθεί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο