Είναι το... κερασάκι στην τούρτα σε κάθε αλμυρή αμαρτία. Γιατί αλμυρή αμαρτία χωρίς λίγη κέτσαπ, δεν... λέει. Παρακάτω μαθαίνουμε τη συνταγή για να τη φτιάχνουμε στο σπίτι.
Η κέτσαπ δεν λείπει ποτέ από κανένα φαγητό, που θεωρείται γουρουνιά. Δεν λείπει από τα μπέργκερς, δεν λείπει από τα κλαμπ σάντουιτς, δεν λείπει από τις τηγανιτές πατάτες. Για κάποιους, μάλιστα, αποτελεί την τέλεια σάλτσα για τα μακαρόνια, ενώ για κάποιους άλλους το σημαντικότερο υλικό για τις γκουρμέ συνταγές τους. Ας μάθουμε λοιπόν, να φτιάχνουμε σπιτικό κέτσαπ.
Συνταγή για σπιτικό κέτσαπ
- Υλικά
- 1,6 κιλά αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2/3 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 3/4 κουταλάκια αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 ολόκληρο γαρίφαλο
- Εκτέλεση
- Βάλτε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα και μαζί 1/4 του φλιτζανιού νερό.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το μαύρο πιπέρι και γαρίφαλο.
- Ανακατέψτε και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για πολλές ώρες, μέχρι ο όγκος του μείγματος να μειωθεί στο μισό. Ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά την ώρα.
- Μόλις έχει ολοκληρωθεί ο βρασμός, πάρτε το ραβδομπλέντερ και χτυπήστε, μέχρι το μείγμα στην κατσαρόλα να γίνει αλοιφή.
- Αφού έχει παγώσει τελείως η κέτσαπ που έχετε ετοιμάσει, περάστε την από ένα σουρωτήρι προκειμένου να βγάλετε τυχόν σπόρους που έχουν μείνει.
- Βάλτε στο ψυγείο και μόλις παγώσει δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περαιτέρω αλάτι ή πιπέρι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο