Αλεύρι, μαγιά και δυο τρία ακόμη απλά υλικά, αρκούν για να ετοιμάσετε μόνοι σας πίτες για σουβλάκι κι έχουμε τη συνταγή.
Αποτελεί το πιο βασικό συστατικό για να τυλίξει κανείς ένα λαχταριστό σουβλάκι. Η ελληνική πίτα αποτελεί και αυτή ένα υλικό που δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.
Ανακαλύψαμε λοιπόν μια συνταγή που αν εξαιρέσεις τον χρόνο που απαιτείται για να ξεκουραστεί το ζυμάρι, δεν θα σας απασχολήσει περισσότερα από 20 λεπτά.
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι κίτρινο (για ψωμί)
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 280 γρ χλιαρό νερό
- Αλεύρι για το άνοιγμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και κρατάμε στην άκρη δυο κουταλιές.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Γυρίζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ώσπου να μην κολλάει η ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό αναλόγως.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
- Γυρίζουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 6-7 μέρη. Τα πλάθουμε απαλά σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ή βούτυρο και ανοίγουμε την πίτα με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε μια πίτα 18 εκατοστών. Τρυπάμε εδώ κι εκεί κάθε πίτα με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν ελαφρύ χρώμα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο