Μια συνταγή ελαφριά, αλλά καθόλου αδιάφορη για να αγαπήσουν - όσοι δεν το λατρεύουν - όλοι το ψάρι.
Αν δυσκολεύεστε να πείσετε το παιδί σας να δοκιμάσει ψάρι, ίσως τα γνωστά fish sticks να μοιάζουν με μονόδρομο. Αυτό, δεν σημαίνει πως είστε αναγκασμένοι να τα αγοράζετε έτοιμα. Επιλέξτε μόνοι σας το φρέσκο ψάρι και ψήστε τα τραγανά στικ στο φούρνο για πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
Το μυστικό γεύσης σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στα πατατάκια που αποτελούν βασικό υλικό της τραγανής επικάλυψης.
Υλικά
- ½ κιλό ψάρι φιλέτο (βακαλάο ή άλλο λευκό)
- 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 μεγάλα αυγά
- 50 γρ νιφάδες καλαμποκιού χωρίς ζάχαρη
- 1 σακουλάκι (200γρ) πατατάκια της επιλογής σας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να τοποθετήσουμε τα στικ ψαριού σε σχαρίτσα
- Κόβουμε το ψάρι σε λωρίδες ίσου μεγέθους περίπου 4-5 εκατοστά
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλεύρι με φρεσκοτριμμένο αλάτι. Σε ένα δεύτερο χτυπάμε τα αυγά με μια ιδέα νερό και στο τελικό αναμειγνύουμε νιφάδες καλαμποκιού και πατατάκια, αφού προηγουμένως τα τρίψουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Φροντίστε να μην παρατρίψετε τα υλικά και γίνουν σκόνη, θέλουμε να κρατάνε στο δόντι
- Περνάμε ένα, ένα τα κομμάτια του ψαριού με το μείγμα του αλευριού, στη συνέχεια μέσα στο αυγό και τέλος στο μείγμα με τα πατατάκια, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά τα ψάρια. Στρώνουμε τα φιλέτα στο ταψί
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15’ με 20’ λεπτά να πάρουν χρώμα και αν γίνουν τραγανά. Αν τα βάλετε σε σχάρα δεν θα χρειαστεί να τα γυρίσετε στα μισά του χρόνου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο