Καθώς πλησιάζουμε προς το Πάσχα, όλο και περισσότεροι αναζητούμε νηστίσιμες συνταγές.
Ανεξάρτητα από την επιλογή του καθενός να ακολουθήσει την νηστεία της ορθόδοξης εκκλησίας ή όχι, μια διατροφή που προσφέρει στον οργανισμό, απαιτεί συνταγές οι οποίες δεν περιλαμβάνουν σε κάθε πιάτο ζωικά λιπαρά ή κρέας.
Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για θαλασσινά, τα οποία και έχουν αποδειχθεί διατροφικός θησαυρός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλά ας τελειώνουμε με τις θεωρίες. Ένα πιάτο σουπιές με σπανάκι είναι πικάντικο, νόστιμο και απολαυστικό όπως και να το δει κανείς.
Υλικά
- 5 σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
- 2 ποτήρια του κρασιού, ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε λωρίδες και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
- Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να μαραθούν τα λαχανικά
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40’ λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο