Οι πίτες αποτελούν αγαπημένο φαγητό όλων. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα βλέπουμε εδώ μια υπέροχη συνταγή για μια πίτα από την Ινδία. Παράθα λοιπόν.
Πρόκειται για μια συνταγή που βασίζεται στο αλεύρι και στο βούτυρο και μια συνταγή που μπορεί σαν παρασκευή να είναι εύκολη έχει κάποια δυσκολία στο άνοιγμα της πίτας.
Το βίντεο που συνοδεύει τη συνταγή λύνει όλες τις απορίες για να φτιάξετε την πίτα σας η οποία μπορεί να συνοδεύσει την αφράτη ομελέτά σας (δείτε μια συνταγή εδώ) ή τις υπέροχες και δυναμωτικές φακές (πρόσφατα είδαμε μια συνταγή για φακές όπως τις φτιάχνουν στο Μαρόκο).
Υλικά συνταγής για Παράθα, πίτα βουτύρου
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις +έξτρα για το άνοιγμα
- 1 αυγό
- βούτυρο
- αλάτι
- νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση συνταγής για Παράθα, Πίτα Βούτυρου
- Ξεκινάμε τη συνταγή βάζοντας σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αυγό και ρίχνουμε σιγά σιγά νερό, όσο χρειαστεί για να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ούτε μαλακή, ούτε σκληρή.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια μοιράστε την σε κομμάτια 4 ή 5.
- Στη συνέχεια της συνταγής μας ζυμώνουμε λίγο ακόμη τα κομμάτια που κόψατε και μετά ανοίξτε τα με έναν από τους τρεις τρόπους που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.
- Απαραίτητο καθώς ανοίγετε το φύλλο θα βάζετε αρκετό βούτυρο στη ζύμη.
- Την ψήνετε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και αφού την έχετε περάσει με βούτυρο -και μετά το άνοιγμα- και από τις δύο πλευρές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο