Πικάντικη συνταγή για φιλέτο σολομού με δροσερό άρωμα lime.
Πλούσιο σε Ω3, ο σολομός είναι ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, το φιλέτο σολομού είναι μια έξυπνη ιδέα για γεύμα στο άψε - σβήσε. Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα προσφέρεις λίγη ένταση στο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις με βραστά λαχανικά ή σαλάτα.
Υλικά
- Το ξύσμα από 1 lime
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. χυμό lime
- 1 φρέσκο φιλέτο σολομού
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακμειγνύουμε το lime, χυμό και ξύσμα, με την καυτερή πιπεριά, το βούτυρο ελαφρώς λιωμενο και το ελαιόλαδο
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του σολομού και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ για 2’ με 4’ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε τον σολομό από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη ζεστό
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα υλικά του lime, ώστε να λιώσε το βούτυρο αλλά να μην καεί
- Σερβίρουμε περιχύνοντας τον σολομό με τη ζεστή σάλτσα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο