Συνταγή για πεντανόστιμους τοματοκεφτέδες - iefimerida.gr

Συνταγή για πεντανόστιμους τοματοκεφτέδες

Πιατέλα με γεμάτο τοματοκεφτέδες
Συνταγή για αφράτους και πεντανόστιμους τοματοκεφτέδες / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή για τοματοκεφτέδες μυρωδάτους και τραγανούς για την μπίρα του καλοκαιριού.

Οι τομάτες είναι αυτή την περίοδο στα καλύτερά τους. Αρωματικές και πεντανόστιμες, δίνουν την βάση για ένα κλασικό μεζεδάκι που συναντάμε κατά βάση στα νησιά. Οι τοματοκεφτέδες περικλείουν την ελληνική ύπαιθρο σε κάθε μπουκιά, από τα απολαυστικά της μυρωδικά, την ανεπανάληπτη φέτα ως το πολύτιμο ελαιόλαδο, κάθε συστατικό σε αυτό το πιάτο μυρίζει Ελλάδα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ώριμες τομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τη ντομάτα, αφαιρώντας την φλούδα, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε δυόσμο, μαϊντανό και ρίγανη αφού τα ψιλοκόψουμε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλατοπίπερο, καυτερό πιπέρι, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.
  • Συμπληρώνουμε το αλεύρι λίγο, λίγο ανακατεύοντας διαρκώς να πάρουμε έναν αραιό χυλό
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε εάν βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε από τον χυλό, κουταλιά κουταλιά και αφήνουμε τους κεφτέδες να ψηθούν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντοματα τομάτα συνταγή κεφτέδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ