Την κλασική συνταγή για ψωμί την ξέρουμε. Η παρακάτω συνταγή είναι... πολύ πειραγμένη, η παρασκευή μας λέγεται Cloud Bread, θα μπορούσε να το πει κανείς και αφράτο ψωμί και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.
Πρόκειται για μια συνταγή πανεύκολη με 3 υλικά που γίνεται στο λεπτό. Αξίζει τον κόπο μετά την τούρτα με τα 3 υλικά να δοκιμάσετε και το πανεύκολο ψωμί που μπορεί να γίνει με... ό,τι έχετε σπίτι σας!
Υλικά συνταγής για τρία άτομα
- Τρία αυγά, χωρισμένα,
- Λίγη μαγειρική σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας cream cheese, ή γιαούρτι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάλτε τα σε δύο διαφορετικά μπολ
- Προσθέστε τη μαγειρική σόδα στο ασπράδι και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα
- Προσθέστε το cream cheese ή το γιαούρτι στους κρόκους και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίστε με το υπόλοιπο μισό μείγμα της μαρέγκας.
- Βάλτε χαρτί ψησίματος σε έναν ταψί.
- Με το κουτάλι μοιράστε το μείγμα σε έξι… μπαλίτσες, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
- Με μια σπάτουλα απλώστε το ελαφρώς, να σχηματιστούν δίσκοι.
- Ψήστε για μισή ώρα, ή μέχρι να χρυσίσουν στους 150 βαθμούς.
- Βγάλτε από το φούρνο τα ψωμάκια και αφήστε τα να κρυώσουν για μια ώρα.
- Απολαύστε τα με ό,τι επιθυμείτε. Είναι εξαιρετικά με μέλι αλλά και με τυριά! Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ψωμάκια για σάντουιτς, ή ακόμη καλύτερα σαν βάση πίτσας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο