Αν αυτό το Πάσχα… αργήσατε να αγοράσετε τσουρέκι, ή απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αξίζει να «πειραματιστείτε» με αυτή η συνταγή του iefimerida για το «τσουρέκι του τεμπέλη». Είναι εύκολη και έχει επιτυχία 100%!
Το «τσουρέκι του τεμπέλη» γίνεται με αρτοπαρασκευαστή, ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχει μπορούν να ακολουθηθούν τα βήματα που υπάρχουν σε αυτή τη συνταγή για παραδοσιακό τσουρέκι.
Τα υλικά για το «τσουρέκι του τεμπέλη»
Τα υλικά θα σας κοστίσουν περίπου 8-9 ευρώ και αρκούν για δυο μεγάλα τσουρέκια, τρία μεσαία ή αρκετά μικρότερα.
ΥΓΕΙΑ 25/04/2019 11:58
Αρνάκι ή κατσικάκι το Πάσχα; Ποιο είναι πιο υγιεινό
ΕΛΛΑΔΑ 24/04/2019 08:16
Πασχαλινή έξοδος: Ετσι θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη [εικόνες]
Τα υλικά:
- 230 γραμμάρια γάλα (πλήρες)
- 80 γραμμάρια βούτυρο/μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαστίχα Χίου (σε σκόνη σε μούλτι ή χτυπημένη)
- 1 κ.γ. μαχλέπι (σε σκόνη σε μούλτι ή χτυπημένη)
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πορτοκάλι (μόνο ξύσμα)
- 600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
- 9 γραμμάρια ξηρή μαγιά (ένα φακελάκι)
- Αμύγδαλο φιλέ
Βήμα - βήμα η διαδικασία για το λαχταριστό τσουρέκι
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απαιτεί μόλις λίγα λεπτά… χειρωνακτικής εργασίας.
Τα βήματα για το πασχαλινό «τσουρέκι του τεμπέλη»:
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο μέσα και τα ρίχνουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.
- Προσθέτουμε στον αρτοπαρασκευαστή -αυστηρά με αυτή τη σειρά- τα δυο αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το αλάτι και το αλεύρι.
- Κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο «βουναλάκι» με το αλεύρι και εκεί βάζουμε τη μαγιά.
- Βάζουμε το πρόγραμμα του αρτοπαρασκευαστή για ζύμη (συνήθως διαρκεί 90 λεπτά).
- Οταν το πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του, βράζουμε νερό σε μεταλλικό κατσαρολάκι και το βάζουμε στον πάτο του φούρνου μας, τον οποίο θερμαίνουμε στους 50 βαθμούς
- Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο (καλό θα ήταν με αλευρωμένα γαντάκια), χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο (ή περισσότερα κομμάτια) και πλάθουμε σε κορδόνια. Δίνουμε το τελικό σχήμα που θέλουμε.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, τοποθετούμε τις ζύμες επάνω και τα βάζουμε στο φούρνο (με το κατσαρολάκι στον πάτο) για να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι σχεδόν να διπλασιαστούν.
- Χτυπάμε το αυγό που έχει μείνει, αραιωμένο με λίγο νερό. Βγάζουμε το ταψί και με πινέλο αλείφουμε με το αυγουλάκι τα τσουρέκια. Ταυτόχρονα βάζουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε τα τσουρέκια στον φούρνο.
- Ψήνουμε τα τσουρέκια για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο