Αν αυτό το Πάσχα… αργήσατε να αγοράσετε τσουρέκι, ή απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αξίζει να «πειραματιστείτε» με αυτή η συνταγή του iefimerida για το «τσουρέκι του τεμπέλη». Είναι εύκολη και έχει επιτυχία 100%!
Το «τσουρέκι του τεμπέλη» γίνεται με αρτοπαρασκευαστή, ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχει μπορούν να ακολουθηθούν τα βήματα που υπάρχουν σε αυτή τη συνταγή για παραδοσιακό τσουρέκι.
![Το τσουρέκι του τεμπέλη ολοκληρωμένο!](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-23_iefimerida.jpg?itok=2Uc6yf3x)
Τα υλικά για το «τσουρέκι του τεμπέλη»
Τα υλικά θα σας κοστίσουν περίπου 8-9 ευρώ και αρκούν για δυο μεγάλα τσουρέκια, τρία μεσαία ή αρκετά μικρότερα.
ΥΓΕΙΑ 25/04/2019 11:58
Αρνάκι ή κατσικάκι το Πάσχα; Ποιο είναι πιο υγιεινό
ΕΛΛΑΔΑ 24/04/2019 08:16
Πασχαλινή έξοδος: Ετσι θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη [εικόνες]
Τα υλικά:
- 230 γραμμάρια γάλα (πλήρες)
- 80 γραμμάρια βούτυρο/μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαστίχα Χίου (σε σκόνη σε μούλτι ή χτυπημένη)
- 1 κ.γ. μαχλέπι (σε σκόνη σε μούλτι ή χτυπημένη)
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πορτοκάλι (μόνο ξύσμα)
- 600 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
- 9 γραμμάρια ξηρή μαγιά (ένα φακελάκι)
- Αμύγδαλο φιλέ
![Ενα πιάτο που περιέχει ξύσμα πορτοκαλιού](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-8_iefimerida.jpg?itok=8_5AaZuA)
Βήμα - βήμα η διαδικασία για το λαχταριστό τσουρέκι
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και απαιτεί μόλις λίγα λεπτά… χειρωνακτικής εργασίας.
Τα βήματα για το πασχαλινό «τσουρέκι του τεμπέλη»:
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο μέσα και τα ρίχνουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.
![Ογκομετρητής στον οποίο μετράμε το γάλα για το τσουρέκι μας](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-5_iefimerida.jpg?itok=eL9OaH9a)
- Προσθέτουμε στον αρτοπαρασκευαστή -αυστηρά με αυτή τη σειρά- τα δυο αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το αλάτι και το αλεύρι.
![Μαχλέπι και μαστίχα πέφτουν κονιοποιημένα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-13_iefimerida.jpg?itok=17Dv4QL2)
![Ζύγισμα της ζάχαρης σε μια ψηφιακή ζυγαριά τροφίμων](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-3_iefimerida.jpg?itok=wAGbottM)
- Κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο «βουναλάκι» με το αλεύρι και εκεί βάζουμε τη μαγιά.
![Η μαγιά τοποθετείται σε ένα βαθούλωμα που σχηματίζουμε πάνω στο αλεύρι](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-14_iefimerida.jpg?itok=F1XFZjzG)
- Βάζουμε το πρόγραμμα του αρτοπαρασκευαστή για ζύμη (συνήθως διαρκεί 90 λεπτά).
![Η επιλογή του προγράμματος για τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-2_iefimerida.jpg?itok=gTBFbtnE)
- Οταν το πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του, βράζουμε νερό σε μεταλλικό κατσαρολάκι και το βάζουμε στον πάτο του φούρνου μας, τον οποίο θερμαίνουμε στους 50 βαθμούς
![Η φουσκωμένη ζύμη στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-16_iefimerida.jpg?itok=Y_MUZAED)
- Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο (καλό θα ήταν με αλευρωμένα γαντάκια), χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο (ή περισσότερα κομμάτια) και πλάθουμε σε κορδόνια. Δίνουμε το τελικό σχήμα που θέλουμε.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, τοποθετούμε τις ζύμες επάνω και τα βάζουμε στο φούρνο (με το κατσαρολάκι στον πάτο) για να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι σχεδόν να διπλασιαστούν.
![Τα δυο πλασμένα τσουρέκια στον φούρνο](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-17_iefimerida.jpg?itok=w2HLfkSH)
- Χτυπάμε το αυγό που έχει μείνει, αραιωμένο με λίγο νερό. Βγάζουμε το ταψί και με πινέλο αλείφουμε με το αυγουλάκι τα τσουρέκια. Ταυτόχρονα βάζουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
![Επάλειψη των τσουρεκιών με αραιωμένο αυγό](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-18_iefimerida.jpg?itok=ZYDh87cU)
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε τα τσουρέκια στον φούρνο.
![Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-20_iefimerida.jpg?itok=XCbOkjQ1)
- Ψήνουμε τα τσουρέκια για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
![Το τσουρέκι του τεμπέλη είναι έτοιμο!](/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/pasxalino-tsoureki-tempelh-suntagh-22_iefimerida.jpg?itok=8wp8VEua)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο